loader
Foto

De ce-ai plecat, de ce-ai mai fi rămas, la "România dus-întors"

România, ţara lui "nu se poate!" sau "merge şi aşa!" Negativismul nu e fatalitate, e o chestiune de atitudine, iar atitudinea se învaţă. Mai multe detalii, în ediția de marți, 5 noiembrie, a emisiunii "România dus-întors".

 

Gabriela Dumbravă
România dus-întors

Ediția emisiunii de marți, 5 noiembrie, este disponibilă online pe TVR+

Bucureştiul nu mai este micul Paris, ci seamănă mai mult cu  Berlinul prin mişcările  culturale şi de entertainment, în timp ce România este deja o destinaţie cool şi trendy.

Aceasta e părerea multor străini, fie că trăiesc aici, fie că sunt doar în vizită. “Why not?” este răspunul lor când vine vorba de a trece pragul ţării noastre. Problema este ca România nu este suficient cunoscută. Iar asta şi pentru că autorităţile n-au făcut, de-a lungul timpului, prea mari eforturi de a o promova, dar şi pentru că înşişi cetăţenii ei nu vorbesc despre ţara lor sau dacă vorbesc, o fac la modul critic.

Nu prea mai avem industrie, agricultura este sufocată de produsele din import, autostrăzile se întind pe mulţi kilometri doar din pixul candidaţilor în ani electorali, sănătatea e bolnavă, taxele sunt multe. Probabil fiecare dintre dumneavoastră ar putea să mai adauge măcar câte un motiv de nemulţumire. România nu e perfectă şi dăm vina pe autorităţi, poate o atitudine îndreptăţită. Câţi dintre noi îşi asumă însă faptul că reuşita personală nu înseamnă acţiunile altora pentru noi şi nici noroc, ci este pur şi simplu o alegere personală?

România nu înseamnă doar mare, munți, delta, izvoare. În absența românilor, nu putem vorbi de România. Eu, tu, fiecare dintre noi este România.

Cu “nu se poate!” sau ”merge şi asa!”, e greu să te descurci indiferent care ar fi ţara sau conducătorii.

Că se poate şi în România este exemplul lui Stephan Pelger, un desiger român care deşi a studiat şi a rămas în străinătate după terminarea facultăţii, a înţeles că ţara noastră oferă încă multe oportunităţi în domeniul creaţiei vestimentare, aşa că s-a întors în România.

Vă arătam şi un exemplu de talent românesc: Alexandra Dariescu, o pianistă de excepție, stabilită de aproape 10 în Anglia unde unde i-a dat pe spate pe englezi prin arta sa interpretativă. Alexandra Dariescu a înţeles că succesul său depinde de talent, dar mai ales de muncă si perseverenţă.

Invitaţii din studio sunt: Sandra Pralong, presedintele Fundaţiei SynergEtica şi Joaquin Bonilla, manager partener al unei Agenții de publicitate, un mexican stabilit de 11 ani în Bucureşti, dar “mai român, decât românii”. (Un text de Gabriela Dumbravă)

Vă aşteptăm la ediţia de marți 5 noiembrie, de la ora 21.10 la TVR Internaţional şi live pe www.tvrplus.ro

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri