loader
Foto

Dăm startul unui nou sezon al emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră”

Vă aşteptăm cu ediţii noi de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+. Echipa emisiunii vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

 

Sorin Sîrbov
Irninis Miricioiu

Luni, 27 februarie

Farmacie în fiecare plantă

Plantele sunt de mare ajutor în rezolvarea problemelor de sănătate. Studiul lumii vegetale a dus la specialități de succes în tratarea afecţiunilor. Principiile active din plante ajută în a trata, printre altele, boli digestive, tiroidiene, respiratorii, renale și chiar pentru degenerarea neuronală cerebrală, multe dintre substanțele plantelor fiind precursoare ale principalilor mediatori neuronali.

Vom comenta și citatul zilei: O buruiană este o plantă ale cărei virtuţi nu au fost descoperite încă”cu invitaţii noștri: academician Ştefan Manea, inginer chimist, director general Hofigal și dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală Alexandra din Breaza.

Moderator: Irninis Miricioiu

Editia este disponibila online pe TVR+.

* * *

Marţi, 28 februarie

Partea I - Alergia la polen (polinosa)

Între 50 şi 70% dintre pacienţii cu alergie la polen netrataţi se pot îmbolnăvi de astm. Dacă alergia la polen este tratată corespunzător, astmul poate fi adesea prevenit. Ce terapii avem la îndemână pentru polinosă aflăm de la dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatolog, alergolog - DermaVital .

Partea a II-a - Microimunoterapia, tratamente cu medicină energo-informațională

Un sistem imunitar sănătos ştie că polenul este inofensiv și poate face diferenţa între agenţii patogeni dăunători şi particulele inofensive. Despre medicina energo-informațională ca variantă de diagnosticare și tratament pentru multe afecțiuni, vorbim cu terapeut Florica Munteanu, specialist în biorezonanță şi dermatocosmetică, DermaVITAL.

Moderator: Sorin Sîrbov

Editia este disponibilă online pe TVR+.

* * *

Miercuri, 1 martie

Partea I - Prevenţia în bolile cardiovasculare

Ne dorim o inimă puternică. Inima, motorul de funcţionare al organismului, are nevoie de multă atenție pentru a evita apariția unor afecțiuni cardiace. Invitata noastră, dr. Nicoleta Oprescu, medic specialist cardiolog, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, doctorand, punctează care sunt principalele obiceiuri dăunătoare care pot afecta sănătatea inimii.

Partea a II-a - Puterea energiei feminine

Natura este preponderent feminină. Femeia, în acord cu natura, are un alt ritm de viață: este mai echilibrată, sănătoasă, energică și afectuoasă. În această ediție, vă propunem întoarcerea la natură, la echilibru. Cum facem acest lucru, ne învață dr. Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competență în acupunctură și medicina ayurvedică, un spirt energetic ieșit din comun.

Totul este energie, toţi avem energie feminină (Yin) și masculină(Yang), care se manifestă în proporții diferite în fiecare. Activăm mai mult energia masculină. Uităm de energia feminină, nu-i acordăm valoare. Așa apar violența, războiul, ura, agresivitatea. Energia feminină, forța creatoare, intuiția din noi, capacitatea de a vedea problema dintr-un alt punct de vedere, de a găsi o soluție salvatoare la problema globală, este forța care, îngrijește și hrănește, vindecă rănile și alină durerea. Este pacifistă și armonizatoare, iubitoare și înțelegătoare. Ne învață cum să ne apropiem unul de celălalt, să depășim conflictele, să ne vindecăm planeta bolnavă și să ne reconectăm cu Divinitatea și cu Universul. Lipsesc informațiile, acele adevăruri esențiale pe care le-am uitat dar, odată redescoperite, pot lumina drumul către Sănătatea Lumii.

Moderator: Irninis Miricioiu

Editia este disponibila online pe TVR+.

* * *

Joi, 2 martie

Partea I - Atenţie la ulcer!

Infecția cu Helicobacter Pylori,  la nivelul mucoasei stomacului, este depistată la aproximativ 90% dintre pacienții cu gastrită cronică, la 95% dintre bolnavii cu ulcer duodenal și la circa 70% dintre suferinzii de ulcer gastric. Când devine agresivă, poate să determine apariția ulcerului oricând. În România, numărul persoanelor purtătoare variază între 90% și 94%, însă, incidență ulcerului în rândul populației este de 10%-11%. Ce este de făcut ne învață dr. Nicoleta Băjenaru, medic primar chirurgie generală, competenţă în chirurgie laparoscopică, endoscopie digestivă şi ecografie generală, Secţia Chirurgie Generală, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.

Partea a II-a - Ce se ascunde în spatele tusei?

Tusea este simptomul mai multor boli, multe dintre ele neașteptate. Răspunde la această întrebare printre multe altele dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog și tabacolog, Institutul de Pneumologie Marius Nasta.

Moderator: Sorin Sîrbov

Jurnalişti tv: Delia Logofătu şi Cristina Anton

Producător tv: Monica Ancuţa

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.


(w100) Logo Livia Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.


17:00 Puternici, împreună

*Medicii esteticieni

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri