loader
Foto

Cum influenţează anotimpurile sănătatea, aflaţi de la „Un doctor pentru dvs.”

Cu paşi repezi se apropie primăvara, iar noi vă informăm cum să vă menajaţi organismul pentru o bună funcţionare, de luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

 

Luni, 15 februarie

Irninis Miricioiu vorbeşte cu dr. Alina Tănase, medic primar hematologie şi transplant medular, director medical - Institutul Clinic Fundeni, despre bolile sângelui.

La fiecare 4 minute, un om este diagnosticat cu un tip de leucemie (cancer de sânge, al limfei sau al măduvei). Statisticile arată că apare de 10 ori mai des la adult, mai ales după 50 de ani.

Această afecţiune reprezintă cauza cea mai frecventă de deces faţă de orice alt tip de cancer la copii şi tineri sub 20 de ani.

Există 4 tipuri de leucemii primare şi un număr impresionant de subtipuri de forme, caracteristice fiecărui individ afectat. Mai multe detalii despre această boală aflaţi de la ora 19.00.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 16 februarie

Miruna Moraru vă prezintă cum influenţează anotimpurile sănătatea organismului.

Fiecare anotimp are impact asupra organismului uman prin modifcările climatice şi termice, dar şi prin varietatea de alimente de sezon.

Schimbarea regimului alimentar, impusă de trecerea de la un anotimp la altul, produce modificări profunde la nivelul funcţionalităţii sistemului digestiv.

De exemplu ulcerele digestive se acutizează primăvara şi toamna. Despre acest subiect ne lămureşte prof. dr. Mircea Diculescu - medic primar în gastroenterologie şi medicină internă, cu competenţă în endoscopie diagnostică şi endoscopie terapeutică.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 17 februarie

Ana Maria Ghiur vine cu un subiect tipic acestui sezon - infecţiile respiratorii. În majoritatea lor, infecţiile respiratorii sunt virale şi au, în general, o evoluţie uşoară, rezolvându-se de regulă fără complicaţii.

În studioul nostru vorbeşte, în direct, despre acest subiect dr. Gheorghe Enache, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Clinic „V. Babeş”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 18 februarie

Sorin Sîrbov ne informează împreună cu dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatolog, alergolog – DermaVital, despre afecţiunile pielii în sezonul rece.

În ultima vreme se vorbeşte de alergiile sezonului rece, chinuitoare prin suferinţele pe care le cauzează. Sunt oameni care fac alergie la frig, la haine de blană, la praf…

Unele persoane cred că apariţia bruscă a petelor roşii pe epidermă reprezintă o reacţie normală a organismului. Din păcate, lucrurile sunt mai complicate.

Despre neurodermita care se manifestă prin erupţii şi mâncărimi insuportabile, dar şi ce trebuie să facem în sezonul rece pentru a preveni apariţia ei, aflăm în ediţia de joi a emisiunii.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 Articolul VII

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

Transmisiune directă

22:00 Istorii de bun gust

* Clejani

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri