loader
Foto

Cum arată viitorul Moldovei, după alegerile locale

Cu Dorin Chirtoacă reales, partidele pro-europene au mai primit o şansă. Situaţia rezultatelor a fost dezbătută la „Orizont european”, luni, 29 iunie, de la ora 21.00, la TVR Moldova, şi a doua zi, în reluare, de la ora 10.00, la TVRi.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În Republica Moldova, candidatul liberal Dorin Chirtoacă a învins-o pe socialista Zinaida Greceanîi şi a câştigat alegerile pentru Primăria Chişinăului. După procesarea tuturor buletinelor de vot, Dorin Chirtoacă a obţinut 53,54%, iar contracandidata sa Zinaida Greceanîi s-a ales cu 46,46% din voturile liber exprimate. Comisia Electorală Centrală a precizat, luni, că a început să primească procesele verbale la sediul instituţiei şi că, după ce vor fi verificate, vor fi afişate şi rezultatele finale.

Conform site-ul de ştiri al Televiziunii Române, Partidul Democrat şi Partidul Nostru au cucerit cele mai multe oraşe - au victorie în opt primării fiecare.

La „Orizont european” discutăm rezultatele finale ale alegerilor într-o ediţie DUPLEX Bucureşti-Chişinău. Invitaţii ediţiei de luni vor fi Iulian Chifu, președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning şi Arcadie Barbăroşie, director executiv al Institutului de Politici Publice din Chişinău.

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

6:55 Imnul României

7:00 În Slujba Binelui

La 30 de ani de când Mitropolia Basarabiei şi-a reluat misiunea spirituală, observăm strădania preoţilor de pe ambele maluri ale Prutului-adevăraţi promotori ai valorilor şi spiritului românesc-de a face misiune în parohiile din Republica Moldova. Patriarhia Română susține Ortodoxia în spațiul dintre Prut şi Nistru, iar duhovnicii reuşesc să-i adune pe oameni în jurul bisericii şi să ridice lăcaşuri de cult acolo unde n-a existat niciodată un loc de rugăciune. Rând pe rând, vă vom prezenta istoriile lor-exemple demne de urmat. Producător şi realizator Tatiana Slivca

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri