loader
Foto

Galerie foto

„Crimă şi pedeapsă” într-o nouă ecranizare

TVRi şi TVR 3 vă invită să urmăriţi cea mai recentă producţie proprie a Casei de Produ cţie TVR : „ Crimă şi pedeapsă” de F.M. Dostoievski, scenariul şi regia artistică Ion Gostin.

 

Program de difuzare:

TVR Internaţional: vineri, 24 noiembrie, ora  22.50 şi  sâmbătă, 25 noiembrie, ora  16.40

TVR3: duminică, 26 noiembrie, ora 20.00

„Are un om superior dreptul să înfăptuiască o crimă, dacă această crimă este în folosul întregii omeniri?” (F. M. Dostoievski)

(w882)

„Iată întrebarea care a generat în mintea genială a lui Dostoievski romanul Crimă şi pedeapsă, întrebare la care răspunde, din perspectiva prezentului, şi acest film, care se doreşte a fi o meditaţie asupra trecutului dar şi o reflecţie asupra viitorului nostru imediat.” (Ion Gostin)

(w882)

„Dramatizarea - adaptare semnată de Virgil Tănase, pe care Jon Gostin şi-a aşezat proiectul, păstrează din scrierea originară liniile esenţiale ale intrigii, păstrând în scenele strâns dialogite fibra acţiunii primare, care îl are în prim-plan pe ciudatul Raskolnikov, precum şi pe Svidrigailov, dublul său.” (Sorina Bălănescu)

(w882)

„Reuşita cea mai mare a unui romancier este ca realitatea să-i copieze cartea, nu invers.” (Ioana Pârvulescu)

(w882)

Distribuţia:

Rareş Gabriel Andrici (Raskolnikov)

Niculae Urs (Porfiri)

Gavril Pătru (Svidrigailov)

Marina Palii (Sonia)

Daniela Tocari (Dunia)

Constantin Cojocaru (Marmeladov)

Vivian Alivizache (Marfa)

Carmen Ungureanu (Katerina)

Mihai Răzuş (Lujin)

Alexandru Mirea (Dementiev)

Liana Mărgineanu (Cămătăreasa)

Radu Gălbinaşu (Raskolnikov copil)

Claudia Soare (fata moartă)

Traducerea și dramatizarea: Virgil Tănase

Producător: Mihai Răzuş/ Director de imagine: Andrei Lupu/ Montajul: Cosmin Găleată/ Regia muzicală: Tudor Stănescu/ Producţia: Traian Andriescu/ Postprocesare sunet/ mixaj: Cornel Ciuleanu/ Scenograf decor: Virgil Popa/ Scenograf costume: Raluca Chelaru

Dacă doriți să participați la avanpremiera  filmului „Crima și pedeapsă” vă așteptăm sâmbătă 25 noiembrie 2017, la ora 11, la Cinematograful Union (str. Ion Campineanu Nr.21). Proiecția va avea loc în prezența actorilor și a echipei de realizatori.

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+

Producător coordonator: DEMETER András István


21:00 A doua Românie

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului,

Virgil Măgureanu la Dosar România (I)

Producător Răzvan Butaru

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri