loader
Foto

Crăciun românesc, la TVR Internaţional

În cea mai frumoasă perioadă a anului, aceea a Sărbătorilor de Iarnă, românii din întreaga lume sunt invitaţi, la  TVR Internaţional, să petreacă de Crăciun alături de cei de acasă

 

Astfel, românii de pretutindeni vor sărbători Crăciunul 2018 alături de cei de acasă, urmărind un program special care cuprinde colinde şi tradiţii, transmisiuni în direct, de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti şi de la Bazilica „Sfântul Petru" din Vatican, spectacole de divertisment, concerte şi recitaluri, filme artistice.

Telespectatorii sunt invitaţi să petreacă Dimineaţa de Ajun şi pe cea a primei zile de Crăciun, începând cu ora 7.00, alături de „Matinalii” de la Chişinău şi invitaţii lor speciali. Luni, 24 decembrie, de la ora 12.00, ne pregătim să intrăm în spiritul Crăciunului împodobind bradul alături de Fuego, în ediţia specială a emisiunii  „Drag de România mea!”.

(oar_w460)

De la 18.30, la "Un doctor pentru dumneavoastră", Ana Maria Ghiur ne propune să vorbim despre tradiţii de Crăciun, despre dăruire, iubire şi iertare, iar de la ora 20.30 avem mult aşteptata Întâlnire cu Moş Crăciun. Emisiunea este un reality show ai cărui protagonişti sunt copiii. Camerele surprind inocenţa copilăriei şi magia sărbătorilor. Cei mici ajung în căsuţa Moşului să îşi primească râvnitul cadou, dar întâmpină probleme pentru că Moşul este puţin altfel decât îl ştiu ei: ba e bâlbâit, ba uituc, ba surd... Partea a doua a programului poate fi urmărită marţi, 25 decembrie, tot la 20.30.

În seara de Ajun, îl aşteptăm pe Moş Crăciun ascultând de la 21.00 Recitalurile Corurilor „Cantus Mundi” şi "Madrigal - Marin Constantin" din cadrul turneului naţional de Crăciun, şi de la ora 22.00, frumoasele colinde din spectacolul ColinDar cu Paula Seling.

În prima zi de Crăciun, de la ora 9.00, TVR Internaţional aduce în transmisiune directă Slujba prilejuită de Sărbătoarea Naşterii Domnului, oficiată de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române - şi corespondenţe video din comunităţile româneşti din: Paris, Madrid, Roma, Verona, Bruxelles, Nurnberg, Ierusalim, Veneţia, Chişinău. De la 12.40, respectăm tradiţia şi intrăm în legătură directă cu Vaticanul, pentru mesajul Papei „Urbi et Orbi”.

Petrecem prima zi de Crăciun ascultând, de la ora 15.00, cele mai frumoase Colinde din Ardeal - interpretate de corurile din Finteuş, Şomcuţa Mare şi Văleni, iar de la ora 23.00, un Concert de colinde americane.

Şi pentru ca Sărbătoarea Crăciunului să fie magică pentru toate vârstele şi gusturile, TVR Internaţional a programat două filme artistice de referinţă: Tinereţe fără bătrâneţe (marţi, 25 decembrie, de la ora 18.30) şi Mama (miercuri, 26 decembrie, de la ora 18.30).

Sărbători fericite din partea echipei TVR Internaţional!

 

 

11:30 Prezenţe româneşti (R)

*Povestea românilor excepţionali din laboratoarele americane (II)

În laboratoarele americane se naşte civilizaţia secolului viitor, iar românii iau parte la acest proces. Le propunem telespectatorilor sã îi cunoascã în aceste trei noi episoade filmate pe Coasta de Vest a SUA pe cercetătorii din cele mai renumite laboratoare ale lumii. Vom afla care este mobilul intelectual al acestor oameni excepţionali, care este frontiera pe care încearcã sã o depãşeascã, cum se vede viitorul din aceste avanposturi ale ştiinţei. Vom afla care este contribuţia şcolii româneşti la formarea lor, în ce constã competitivitatea în cercetare, care sunt avantajele oferite de mediul academic american, cum vãd România şi cum îşi planifică viitorul.

Nu în ultimul rând, încercãm sã creionãm o hartã a competenţelor româneşti din Statele Unite.

Această este a doua serie, prima fiind filmată în 2013 în New York, Boston și San Francisco.

Episodul 8: Ion Stoica

Ion Stoica este profesor de Știinta calculatoarelor la Universitatea Berkeley de 23 de ani, fondator al companiei Databricks, cel mai dezvoltat proiect open-source de gestionare a volumelor mari de date, singura platformă software care combină datele cu inteligenţa artificială. Compania l-a propulsat în topul Forbes ca al patrulea cel mai bogat român din lume, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Este specializat în sisteme IA, cloud computing, rețele, Big data, design de algoritmi și sisteme de securitate.

Director la Sky Computing Lab, cofondator Anyscale (2019), Databricks (2013) și Conviva Networks (2006). Este autorul a peste 100 de lucrări peer reviewed. Este membru de onoare al Academiei Române. A primit mai multe premii, printre care Mark Weiser Award (2019), SIGOPS Hall of Fame Award (2015).

Databricks, compania lansată în 2013, permite gestionarea volumelor mari de date prin aşa-numită arhitectură lakehouse, fiind singura platformă software care combină datele cu Inteligenţa artificială. În 2022, compania era evaluată la 38 de miliarde de dolari.

Realizator şi moderator Marian Voicu

(Reluare)

12:00 Articolul VII (R)

*Aderarea României la Spaţiului Schengen terestru. Alegerile europarlamentare şi votul în diaspora. Măsuri menite să reducă timpul de soluţionare a dosarelor de cetăţenie.

Invitaţi: Dan Cărbunaru, director-fondator, Calea europeană şi Ciprian-Adrian Florescu, vicepreşedinte, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie

Realizator şi Moderator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Mihaela Iamandei şi Iulia Popescu

(Reluare)
 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri