loader
Foto

Galerie foto

Crăciun la Dusseldorf, la TVRi

Joi, 24 decembrie, de la ora 20.30, în cadrul "Reportajelor TVRi" descoperiți cum au sărbătorit românii din Dusseldorf Sărbătoarea Nașterea Domnului.

 

Reportajele TVR Internaţional

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Evenimentele organizate de Asociaţia germano-română ATHENEUM au marcat Adventul şi Crăciunul la Dusseldorf, momente sărbătorite, deopotrivă, de membri marcanţi ai comunităţii româneşti, de nativi germani şi de invitaţi din România.

Programul a marcat debutul sărbătorilor de iarnă şi a inclus o suită de concerte suţinute de formaţia “Trei parale” din Bucureşti şi de corala de copii şi tineret a Bisericii Sf. Nicolae din Braşov.

Prezentarea filmului "Călătorie muzicală în România", producţie TVR Internaţional, cu traducere în germană, a fost găzduită de Muzeul Filmului din Düsseldorf.

Corul de tineret al Bisericii Sf. Nicolae a fost la colindat în mai multe locații ale orașulului de pe Rin, aducând în atenţia germanilor costume autentice, cântece străvechi, icoane pe sticlă, sculpturi în stil popular... Prefigurând Sărbătoarea Nașterii Domnului, românii din zonă s-au reunit în comuniune creștin-ortodoxă cu ocazia slujbei duminicale, având şi speranţa dobândirii unui lăcaș religios propriu.

(w882) Crăciun l

(w882) Crăciun l

Realizator Sandrino Gavriloaia.

***

Emisiunea poate fi urmărită în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri