loader
Foto

Galerie foto

Corespondent TVRi: Poveşti de viaţă pentru românii de pretutindeni

Joi, 26 octombrie, de la ora 21.30,  împreună cu "corespondenţii TVRi" din toate colţurile lumii v-am adus în atenţie şi săptămâna aceasta evenimente, poveşti de viaţă remarcabile şi informaţii utile pentru şi despre românii de pretutindeni.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Luna octombrie a fost „Luna Enescu la ICR”; vorbim în continuare despre unul dintre evenimentele centrale ale acestei serii: lansarea, la Sinaia, a volumului “George Enescu, Muzicianul de geniu în imagini”, semnat de regretatul muzicolog Viorel Cosma şi editat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Muzeul Naţional „George Enescu”.

Criticul şi muzicologul Mihai Cosma vine în studioul emisiunii, cu mai multe detalii despre eveniment.


Ajuns la cea de-a zecea ediţie, forumul Trade Winds a reunit un număr record de participanţi: reprezentanţi ai unor companii americane şi româneşti, dar şi înalţi oficiali din cele două state. Mai multe informaţii aflăm de la Ramona Lohan, consilier în aparatul de stat al premierului.

Vă semnalăm o nouă performanţă artistică românească de anvergură internaţională; vorbim despre premiul internaţional «Lorenzo Magnificul», acordat unei artiste plastice din România, la ediţia a XI-a a Bienalei Internaţionale de Artă Contemporană de la Florenţa. Alături de noi în studio - Maria Cioată, artist plastic.

Dansul, mișcarea, gesturile care incită la reflecție socială revin în fața publicului românesc cu ocazia celei de-a doua părți a proiectului FranceDanse Orient-Express. Ne oferă detalii Irina Petrescu, director delegat la Institutul Francez Bucureşti şi ataşat cultural pe lângă Ambasada Franţei în România.

Vorbim apoi despre activitatea unei jurnaliste românce, care luptă pentru apărarea drepturilor copiilor străini din Italia şi ale familiilor acestora. Invitată este jurnalista Izabela Pulpan.

Gala Tinerelor Talente şi decernarea Premiilor de excelenţă PROPATRIA au fost punctul culminant al Festivalului organizat şi promovat de Asociaţia culturală româno-italiană Propatria, în parteneriat cu TVR Internaţional. Urmăriţi cele mai importante momente într-un reportaj semnat de Elena Postelnicu.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva


15:00 România…în bucate

*TVR Iaşi

Descriptio Moldaviae

Reţete moldoveneşti de post cu urzici, gătite la Mănăstirea Văratec

Prezentator si realizator Raluca Chirilă Aftene

Producător Vasile Arhire

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

(redifuzare)

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioţea, jurnalist TVR

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producători: Mihaela Căciuleanu, Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

 
Efectele exceselor de sărbători

Efectele exceselor de sărbători

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" în care discutăm despre efectele exceselor de sărbători, tratarea bolilor de oase și legătura ...

Acad. Maya Simionescu:

Invitatata Danielei Zeca Buzura de de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" , este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

 

#tvri