loader
Foto

Corespondent TVRi, despre performanţe culturale şi tradiţii pascale

Joi, 3 august, aţi putut revedea ediţia din 13 aprilie 2017, în care se vorbeşte despre performanţe jurnalistice, întâlniri literare memorabile, premii internaţionale obţinute de tineri români, dar şi despre tradiţiile româneşti. De la ora 21.30, la TVRi şi pe TVR+.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Vă aducem în atenţie un documentar de excepţie, realizat de o jurnalistă TVR şi care a fost proiectat pe 6 aprilie la Istanbul.

“S.O.S. pe Marea Neagră” spune povestea a 22 de marinari turci salvaţi de aviatorii români, în urmă cu 54 de ani.

Într-un eveniment organizat de Institutul Cultural Român din Istanbul, ambasadorul Turciei la Bucureşti a ținut să mulțumească după mai bine de 50 de ani României și Televiziunii Române pentru redeschiderea acestei pagini de istorie.

În studio: Cristina Ţilică, realizatorul documentarului „S.O.S pe Marea Neagră”, alături de Ion Tudose, comandor aviator în rezervă

(w882) Tudose

Următoarea noastră invitată este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din România, apreciată deopotrivă pentru calitatea scriiturii sale literare, dar şi pentru implicarea sa în viaţa socială. Romanele şi nuvelele sale au încântat, în cei 50 de ani de activitate, cititori din întreaga lume. O serie de noi traduceri din proza  Gabrielei Adameşteanu a fost lansată recent, iar Gabriela Adameşteanu a acceptat să ne povestească despre experienţa celor mai recente întâlniri cu cititorii sai din Italia, Germania si Marea Britanie.

În studio: Gabriela Adameşteanu – scriitoare, jurnalistă şi traducătoare

(w882) Adamestean

În continuare aflăm mai multe despre a doua ediţie a evenimentului educaţional “Dezbateri amicale pentru liceeni” care a avut loc în perioada 7-9 aprilie la Bucureşti. Peste 100 de elevi de liceu din ţară şi din străinatate au participat la dezbaterile organizate de Asociaţia "Liber la Educaţie, Cultură şi Sport”, în colaborare cu Universitatea Bucureşti.

În studio: Oana Şiclovan — profesor, preşedinte al Asociaţiei „Liber la Educaţie, Cultură şi Sport”

(w882) Siclovan

Pentru că se apropie perioada sărbătorilor şi a vacanţei, vă adresăm o invitaţie cu multiple beneficii, într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România: Palatul Mogoşoaia, unde a fost vernisată o expoziţie de excepţie. Este vorba despre expoziţia “Zidirea” a sculptorului Liviu Russu, organizată de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.

În studio: Doina Mândru — curator, istoric

(w882) Mandru

Salutăm  în continuare performanţele internaţionale ale unor elevi români, care au reuşit să se claseze pe primele locuri la un important concurs organizat de NASA, la care au participat 6000 de elevi, de la 1.500 de şcoli din întreaga lume.

(w882) Ali

În studio: Ali Cabas—profesor la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, alături elevii de la acelaşi liceu Tudor Coman, elev în clasa a VIII-a, şi Eliza Constantinescu, elevă în clasa a VII-a

(w882) Tudor Coma

(w882) Eliza

Obiceiurile româneşti specificie sărbătorilor pascale sunt promovate şi apreciate şi în afara ţării. Centrul Cultural Italo-Român şi Asociația „Vatra Neamului”, a românilor din Republica Moldova,  au organizat sâmbătă, 8 aprilie, la Milano, un laborator deschis pentru încondeierea ouălor de Paști.

Prin telefon: Violeta Popescu Pătrunjel – director al Centrului Cultural Italo-Român din Milano

(w882) Patrunjel

***

Moderator: Corina Dobre
Producător: Liliana Văduva

(w882) Dobre

 

17:00 Puternici, împreună

*Când greşesc medicii …

Invitati Elena Manea si ADDA

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri