loader
Foto

Corespondent TVRi cu noutăţi din viaţa românilor de pretutindeni

La TVR Internaţional, joi, 15 iunie, de la ora 21.30 - o nouă ediţie "Corespondent TVRi"

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Şi în această săptămână, echipa „Corespondent TVRi” vă propune o serie de întâlniri cu români remarcabili din diferite colțuri ale lumii.

În luna iunie, TVR Internațional promovează ia românească prin campaniile dedicate acesteia.

Cu cinci ani în urmă, cu prilejul primei aniversări a Zilei Universale a Iei, galeria Galateca lansa proiectul Măiastra, pornit de la „ povestea nespusă a iei” și ajuns la povestea „țesută” a ei.

Ediția de anul acesta este intitulată Măiastra – port și transport și reprezintă o interesantă instalație de artă.

(w882) Andreea

Invitate pentru a vorbi despre acest subiect sunt Andreea Sandu, director al Galeriei Galateca,  și Iulia Gorneanu, curator.

(w882) Gorneanu

Ce pot face doi muzicieni după ce au cântat zece ani împreună și au trăit momente memorabile, acumulând o experiență bogată? De exemplu, pot lansa un album și pot participa, la Istanbul, la un eveniment cultural al cărui obiectiv este acela de a reuni muzicieni de valoare din diferite țări, interpreți de pop, blues, muzică electronică sau jazz.

Berti Barbera și Nicu Patoi sunt cei doi muzicieni care au răspuns invitației lansate de ICR Istanbul.

(w882) Berti

În studio vine Berti Barbera, iar prin telefon va oferi detalii Nadia Tunsu, director al ICR Istanbul.

(w882) Nadia

Proiectul Oculus, startup dezvoltat de câțiva elevi din România, a câștigat la Bruxelles Premiul pentru tineri antreprenori (Youth Entrepreneurship Award) oferit de Camera de Comerț Americană (AmCham EU) și Junior Achievement Europe.

(w882) Tudor

Ne explică în ce a constat secretul reuşitei proiectului Tudor Popa, elev şi CEO Oculus, şi Dorin Călin, manager operaţional Junior Achievement Romania.

(w882) Dorin

Mai departe, vă spunem povestea unei românce din Italia, mamă a trei copiii, cu un soț italian, care în timpul liber scrie în limba italiană și care a câștigat premiul I la Concursul literar național "Lingua Madre" 2017 de la Torino.

Roxana Lazăr ne va vorbi despre cum e să fii scriitoare în Italia.

(w882) Roxana

De curând s-a încheiat prima vizită oficială a președintelui României, Klaus Iohannis, în Statele Unite ale Americii. Deși programul  vizitei a fost foarte încărcat, președintele Klaus Iohannis şi soţia sa și-au făcut timp să se întâlnească cu românii din Washington.

Care a fost atmosfera la întâlnire și care au fost impresiile celor prezenți, aflăm din rezumatul realizat de Virginia Ghiță.

Iar prin telefon ne va oferi informaţii suplimentare Corina Rebegea, membră a comunităţii româneşti din Washington.

(w882) rebegea

Pasionat de pian de la vârsta de 3 ani, a absolvit Academia de Muzică din Bruxelles, Conservatorul Regal din Bruxelles, la secțiunea pian clasic. A cântat la Bruxelles, Paris, Tokyo, Las Vegas, dar și în țară la Bucureşti, la Mangalia sau la Timișoara.  A renunțat la muzica clasică și a înființat un spațiu cultural în Belgia. Trăiește la Bruxelles, dar a venit în România pentru a pregăti un nou album.

Mai multe ne va spune chiar artistul Quentin Val.

(w882) quentin

Vă prezentăm un scurt istoric al diasporei româneşti din America, dar și al evoluţiei ortodoxiei româneşti pe târâm american, văzute și consemnate de unul dintre liderii spirituali ai comunităților de români de peste ocean, părintele protopop Constantin Alecse.

(w882) preot

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

Corina Dobre promovează RomânIA la TVRi!


***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri