loader
Foto

Copiii români de pretudindeni sărbătoresc Ziua Națională României

Ziua României este o sărbătoare a bucuriei atunci când copiii și părinții români se adună de prin toate colțurile lumii să cânte și să joace românește, să fie împreună, oricât ar fi de departe.

 

Tocmai de aceea, TVR Internațional susține demersul inițiat de Asociația Părinților Isteți de a-i invita pe copiii români de pretudindeni să sărbătorească Ziua Națională a României printr-un maraton al bucuriei, de 8 ore de joacă interactivă, transmisă online și la radio Itsy Bitsy.

Pe 1 Decembrie, de la ora 14:00 până la ora 22:00 – ora României, se încinge petrecerea românească alături de Leon Magdan – Profesorul de joacă și toți SuperEroii Itsy Bitsy, cu muzică, jocuri, ghicitori și povești românești. Vom afla că avem multe motive de iubire pentru țară, vom împărtăși fiecare lucrurile și oamenii care ne fac mândri că suntem români.

(w882) tvri

Mesajele de iubire pentru țară se vor ține lanț în zi de sărbătoare și vor fi transmise din inimi de români atât de către copiii din țară, cât și de la cei care locuiesc acum în țările Uniunii Europene, Canada sau SUA. Și vedetele preferate de familii vor intra într-o leapșa a urărilor pentru România și vom afla ce urează țării Smiley, Andreea Marin, Nicu Alifantis, Ivan Patzaichin și mulți alții.

A fi român nu înseamnă doar să trăiești pe plaiurile României, iubirea de țară, nu înseamnă doar viața de zi cu zi din țară, înseamnă rădăcini care nu se schimbă, oriunde te poartă viața și la orice vârstă, înseamnă graiul bunicilor și cea mai gustoasă mâncare care îți amintește de copilărie. De aceea s-a născut marea sărbătoare a copiilor, care învață cu bucurie copiii să păstreze vie legătura cu țara din care au răsărit, chiar dacă acum își poartă pașii pe alte plaiuri.

Evenimentul interactiv va fi transmis video, în direct, pe www.itsybitsy.ro și pe Facebook Itsy Bitsy, www.facebook.com/tvrinternational, astfel că românii de pretutindeni vor putea participa activ la sărbătoarea Zilei Naționale.

Evenimentul, susținut de TVR Internațional, este organizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Itsy Bitsy și comunitatea Repatriot.

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri