loader
Foto

Galerie foto

„Colierul de turcoaze” și „În fiecare zi mi-e dor de tine”, în weekend la TVRi

Două filme românești, producții ale anilor ´80, pot fi urmărite în weekendul 15-16 septembrie, de la ora 23.00, la TVR Internațional.

 

Sâmbătă, 15 septembrie, TVRi a programat filmul istoric de aventuri „Colierul de turcoaze”, o producție a anului 1986, în regia lui Gheorghe Vitanidis, după un scenariu semnat de Eugen Barbu, Nicolae Paul Mihail.

Cu Florin Piersic, Marga Barbu, Szobi Cseh, Alexandru Repan și Ion Besoiu, filmul spune povestea unei răpiri rezolvate de marele Mărgelatu: împuternicitul băncilor vieneze şi fiica acestuia sunt răpiţi, iar domnitorul Ţării Româneşti - Gheorghe Bibescu, pentru a evita un scandal diplomatic, promite că-i va salva în şapte zile. Răpitorii pot fi dibuiţi numai de Mărgelatu şi prietenul său Buză-de-Iepure.

(w500) Colierul d

Duminică, 16 septembrie, puteți urmări pelicula „În fiecare zi mi-e dor de tine”, realizată în 1988, tot de către Gheorghe Vitanidis, după un scenariu semnat de Octavian Sava.

O aventură muzicală, filmul spune o poveste complicată de amor. Însărcinat să inaugureze cu un spectacol arena de vară a ”Teatrului Nostru”, tânărul regizor Radu (Păunescu) şi-o dispută pe studenta la Conservator Irina (Mareş), cu Laurenţiu (Moraru) care o solicită în revista pe care o montează. Disperat de refuzul ei, Radu face apel la amicul Gelu (Caranfil), care o câştigă compunând un şlagăr. Dar până la premieră, câte intrigi şi complicaţii vor mai trebui escaladate!” – Tudor Caranfil (”Dicţionar universal de filme”, 2008, Ed. Litera, pag. 454)

Muzica este semnată de Theodor Grigoriu, iar din distribuție fac parte Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, Teodora Mareş, Emilia Popescu, Viorel Păunescu, Nicolae (Nae) Caranfil

* 1988 - ACIN - Diplomă de onoare - Emilia Popescu

(w500) In fiecare

 

21:00 Investiţi în România!

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

Transmisiune directă

22:00 Destine ca-n filme

* Florin Georgescu-"Tenorul cu dor de țară"

Cel mai cunoscut tenor român înainte de ’89, Florin Georgescu, ar fi putut să fie în galeria mondială a celor mai apreciate voci lirice, alături de José Carreras și Placido Domingo. În 1990, elita americană l-a adoptat și i-a oferit concerte în cele mai prestigioase săli de peste ocean. Dar el a preferat mereu să se întoarcă, mânat de dor de familie, prieteni, satul natal, de acolo de unde a plecat când nu își putea permite decât o singură pereche de teniși.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizator Doru Ionescu

Producător Iuliana Marciuc

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri