loader
Foto

Clujul, destinaţie de vacanţă

Cristian Octavian Matei, primar Turda, Valentin Jucan, consilier Consiliul Jud. Cluj, Noni Andrei, preşedinte CEDES-Cercetare-Dezvoltare, sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 4 decembrie, la TVRi, de la ora 21.30. Ediţia este redifuzare din 30.10.2018.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Clujule, grădină mare, tu nu ai asămănare/Că oraş ca tine nu-i, pă faţa pământului

„Dacă ai ajuns în nord-vestul ţării, în inima Transilvaniei, la poalele Munţilor Apuseni, atunci sigur străbaţi ţinuturile noastre, meleaguri pline de tradiţii şi obiceiuri, brăzdate de munţi şi de lacuri de o frumuseţe rară, ce adăpostesc o istorie milenară cu vestigii din perioada antică, medievală şi modernă.” (se arată într-un ghid turistic întocmit de Consiliul Judeţean Cluj)

(w882) investiti

Cu nenumărate trasee turistice, judeţul Cluj este una dintre cele mai atractive destinaţii ale României. Dacă ne ducem către nord: Castelul Bánffy de la Bonţida şi cel cu acelaşi nume de la Răscruci, al doilea fiind în reabilitare printr-un amplu proiect al Consiliului Judeţean Cluj, Mănăstirea de la Nicula, Muzeele din Gherla şi Dej, Lacul Ştiucii şi Stufărişurile de la Sic, Băile Cojocna şi Parcul Balnear Toroc.

(w882) investiti

Spre vest, Lacul Beliş-Fântânele, Cascada Vălul Miresei, Lacul Drăgan, Muzeul Memorial „Octavian Goga” de la Ciucea, Cetatea Bologa. Şi în sfârşit, sudul judeţului, Staţiunea Muntele Băişorii, favorabilă practicării sporturilor de iarnă şi Cheile Turzii, o rezervaţie naturală cu o lungime de aproximativ 2 kilometri şi o desfăşurare pe verticală de aproape 200 de metri, unde pot fi organizate drumeţii şi activităţi de escaladă.

(w882) investiti

Mai jos, municipiul Turda îşi întâmpină turiştii cu una dintre cele mai frumoase şi moderne saline din lume, Salina Turda. Nu putem uita însă, nici de Băile Sărate Turda, Muzeul de Istorie Turda cu aproximativ 30.000 de obiecte reprezentative pentru toate perioadele istorice, Biserica Romano-Catolică „Sfânta Maria”, Castrul Roman Potaissa şi Mormântul lui Mihai Viteazul, înălţat în 1977 şi închinat marelui voievod român.

(w882) investiti

Salina Turda

(w882) investiti

Vă invităm să redescoperiţi frumuseţile judeţului Cluj, într-o călătorie inedită în Transilvania!

***

Emisiunea Investiţi în România! este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri