loader
Foto

„Chipurile României”, cu Charlie Ottley, la TVR 1

Din 20 martie, la TVR 1 revedem serialul de călătorie în care activistul de mediu şi prezentatorul Charlie Ottley ne arată „Chipurile României”. Cele 9 episoade vor putea fi vizionate vineri, de la ora 24.00, cu reluare sâmbăta, de la ora 13.00.

 

Pentru a marca Centanarul, prezentatorul britanic Charlie Ottley a lansat un nou serial de călătorie, în stilul Top Gear, numit Chipurile României.

(w882)

Filmul în nouă episoade, promite  să inspire şi să şocheze deopotrivă, mai ales datorită faptului că Charlie Ottley a ales, în călătoria sa de a surprinde cum este România, un mijloc de transport cool – motocicleta.

(w882)

Seria Chipurile României face un portret al marilor regiuni istorice ale României, prin intermediul unor poveşti despre bucătăria, cultura, istoria, meseriile, dar şi despre peisajele naturale absolut uimitoare sau conservarea valorilor ţării.

(w882)

(w882)

În aventura sa, prezentatorul British Travel Channel şi activistul de mediu Charlie Ottley întâlneşte chefi celebri, muzicieni, povestitori, istorici, VIP-uri, activişti de mediu şi personaje pitoreşti care îl conving că România este încă cea mai frumoasă şi extraordinară ţară a Europei.

(w882)

(w882)

„În trecut, când încerca să-şi promoveze turismul, România se raporta întotdeauna la aceleaşi lucruri, aceleaşi destinaţii. Am vrut să arăt că fiecare regiune a ţării este minunată şi ar trebui celebrată. Oriunde mergi sunt lucruri extraordinare de văzut, dar sunt şi zone care au nevoie disperată de ajutor şi de protecţie, înainte de a fi distruse. Prin prezervarea moştenirii naturale şi culturale a României, a biodiversităţii sale, a pădurilor sale seculare, a satelor şi monumentelor istorice, se poate asigura un venit sustenabil pentru ariile rurale”, crede Charlie Ottley.

(w882)

Din Delta Dunării în Maramureş, de la graniţa cu Ucraina până la Porţile de Fier, telespectatorii vor „participa” la o călătorie în care vor descoperi spiritul României aşa cum nu a mai fost vreodată surprins.

(w882)

(w882)

(w882)

Cei care vizionează seria o vor descoperi mai relaxată, dar mai tăioasă decât Wild Carpathia, cu multe momente sfâşietoare, dar şi pline de ilaritate.

(w882)

„Chiar nu ştiam la ce să ne aşteptăm, dar trebuia să planificăm foarte bine lucrurile. Au fost momente când era să mor, am avut nişte zile dezastruoase, apoi săptămâni când părea că nu vom reuşi cu acest film. Cu siguranţă, este seria care ne-a provocat cel mai mult. Dar, pentru noi toţi cei implicaţi, este un film pe care l-am făcut cu foarte multă dragoste”, adaugă Charlie.

(w882)

(w882)

Echipa lui Charlie Ottley a produs serialul nu doar pentru a prezenta copiilor români o lecţie interesantă, ci şi pentru a le arătă părinţilor lor ce comori de nepreţuit are România şi cât de mare nevoie au aceste comori să fie păstrate, conservate şi pentru generaţiile următoare. De asemenea, pentru a înregista monumentele aflate în pericol înainte ca unele dintre acestea să dispară.

(w882)

În fiecare episod Charlie semnalează exemple de bună practică precum Ambulanţa Arhitecţilor sau Fabrica de ţigle de la Apoş, Sibiu. Dar şi expune cele mai mari ameninţări la adresa unui viitor sustenabil, precum răspândirea unei dezvoltări nesăbuite în zonele intrate în patrimoniu şi devastarea cauzată de defrişările ilegale.

(w882)

Seria documentară a fost difuzată în premieă la televiziune de TVR 1, apoi de TVR Internaţional şi TVR Moldova.

 

 

 

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri