loader
Foto

Cerbul de Aur 2019: Ştefan Bănică jr. şi Irina Rimes deschid seria recitalurilor

Doi dintre cei mai apreciaţi artişti din România, care susţin concerte cu casa închisă şi au cucerit topurile muzicale, deschid seria recitalurilor ediţiei 2019 a Cerbului de Aur, cel mai mare concurs internaţional de interpretare organizat în România.

 

Primii artişti invitaţi care vor urca pe scena Festivalului sunt Ştefan Bănică jr. şi Irina Rimes! Biletele pentru Festival au fost puse în vânzare

Cea de-a XIX-a ediţie a Cerbului începe în forţă! În prima seară, pe 22 august, Ştefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de autor, peste 30 de videoclipuri, piese devenite hituri clasice şi mii de concerte sold out în toată ţara, Ştefan Bănică jr. revine pe scena de la Braşov, într-un recital electrizant. „Mă bucur că se continuă tradiţia Festivalului Cerbul de Aur. Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Braşov, fie că am avut recitaluri sau am văzut şi am ascultat artişti internaţionali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor ’90”, declară celebrul artist. „Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a susţine un recital. O să cânt alături de Rockn roll band şi grupul vocal The 50's şi sper să fie un concert de care să se bucure toate generaţiile prezente la spectacol, dar şi telespectatorii. Aşadar, s-o facem lată, încă o dată!”, încheie Ştefan.

A doua zi, pe 23 august, este rândul Irinei Rimes să urce pe scena din Piaţa Sfatului! Singurul artist român care a lansat un proiect special - prima trilogie muzicală „Iubiri secrete”, Irina mărturiseşte că a visat de mică să cânte la Cerbul de Aur. „Să cânt în concurs. Dar uite că viaţa a aranjat şi mai frumos, să vin în recital. Mulţumim pentru invitaţie. Promitem să facem un show de muzică original, inspirat şi interesant”, spune tânăra artistă.

Acestea nu vor fi singurele recitaluri şi momente muzicale speciale, organizatorii promit şi alţi artişti îndrăgiţi, români şi străini, pe scena Festivalului.

Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Biletele pentru Festivalul Concurs Cerbul de Aur au fost puse în vânzare

Pentru cele patru zile ale Festivalului, organizatorii au pus în vânzare mai multe categorii de bilete – Club Cerbul de Aur, VIP, Categoria 1, Categoria 2 şi Categoria 3 şi abonamente, cu preţuri pornind de la 70 de lei. Acestea sunt disponibile pe Eventim.ro, UPC.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas. De asemenea, biletele se pot cumpăra şi de la casele de bilete Eventim din Cluj - în cadrul Iulius Mall şi din Bucureşti - în cadrul Cinema PRO. Biletele pot fi achiziţionate cu opţiunea de livrare prin curier, ridicare de la casa de bilete, print-at-home (in format pdf) sau în format e-ticket (bilet direct pe telefonul mobil) cu cost 0.

În acest an, Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 22 – 25 august, iar echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro

Despre Ştefan Bănică jr.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, clasa prof. Ion Cojar (1985-1989), actor, cântăreţ, compozitor, textier şi orchestrator, Ştefan Bănică jr. a lansat nu mai puţin de 16 albume de autor, peste 30 de videoclipuri, a jucat în zeci spectacole de teatru şi numeroase filme, a fost gazda şi moderatorul unor celebre show-uri TV, jurat şi mentor la  la „X Factor”, a susţinut mii de concerte cu sute de mii de spectatori – concertele sale de Crăciun, de exemplu, au devenit o tradiţie.

Iubitorii teatrului l-au putut vedea în „D’ale carnavalului”, de I.L. Caragiale, „Bună seara, d-le Wilde!”, de Oscar Wilde, „Visul unei nopţi de vară”, „Poveste de iarnă”, „Hamlet”, „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, „Cui i-e frică de Virginia Woolf”, de Edward Albee etc.

„Eroii nu au vârstă”, „Liceenii”, „Extemporal la dirigenţie”, „Liceenii rock’n roll”, „Triunghiul morţii” sunt doar câteva dintre filmele în care Ştefan Bănică jr. a avut roluri memorabile.

De-a lungul carierei, a lansat zeci de hituri precum:Te iubesc ca un bleg”, „Rodica”, „Mi-e dor de ochii tăi”, „Găseşte-mi loc în inima”, „Te iubesc, femeie, „Ăsta-s eu”, „Încă o zi”, „Doar o dată-i Crăciunul, „S-o facem lată”, „Dansează baba”, „Ce e dragostea”, „Să zbor” etc.

A fost distins cu numeroase premii atât pentru cariera de actor şi om de televiziune, cât şi pentru cea de muzician.

Despre Irina Rimes

Irina Rimes este singurul artist român care a lansat un proiect unic: prima trilogie muzicală. „Iubiri secrete”, scrisă din suflet şi inspirată din experiențele personale ale artistei.

A scris hituri pentru artişti precum INNA, Andra, Antonia, Alina Eremia, DJ Sava sau Raluka.

Irina a lansat, de asemenea, şi primul album vizual din România, „Despre El”, urmat de albumul-carte „Cosmos”, ilustrat cu poezii originale şi vândut integral la doar câteva zile după apariţie.

Jurat "Vocea României" ajuns deja la al doilea sezon, Irina Rimes a monopolizat topurile radio şi TV încă de la lansarea pe piaţa muzicală.

12:00 A doua Românie (R)

Este prima pianistă din România devenită Young Steinway Artist. S-a remarcat de la o vârstă fragedă, iar la 7 ani, debuta pe scena Ateneului Român. A cântat pe marile scene din Europa, America de Nord și Asia şi a obţinut numeroase premii, iar concertele au fost difuzate de cele mai importante canale de muzica clasică. Sînziana Mircea are o carieră impresionantă de pianist concertist şi este profesor universitar de pian la Conservatorul „Luigi Canepa” din Sardinia.

La cea de-a 60-a ediție a Bienalei de Artă de la Venezia, România va prezenta o expoziție a artistului clujean Șerban Savu ce are ca temă relația dintre muncă și timp liber, curatoriată de Ciprian Mureșan. De altfel, cei doi artişti s-au bucurat recent de un real succes în capitala Italiei, unde au avut loc doua expoziţii organizate de Accademia di Romania. Despre aceste evenimente şi despre felul în care este promovată şi reprezentată cultura româna la Roma, vorbim cu Oana Boşca Mălin, director adjunct la Accademia di Romania.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

*Declaraţia din 1964

Redactor Diana Ilica

Producător Rafael Udrişte

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

„Biografii necesare”. Pictorița Florica Prevenda: N-am făcut niciodată ceea ce se aştepta de la mine. Eu mă simt un artist liber. Văd lumea în felul meu

Pictorița Florica Prevenda este invitata artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait, la „Biografii necesare”, în 21 aprilie la TVR Cultural și în 1 ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

 

#tvri