loader
Foto

Galerie foto

Ce este montul? Aflaţi din emisiunea “Un doctor pentru dumneavoastră”

În ediţia de marţi, 19 noiembrie, la TVR Internaţional, aţi putut afla, de la doctorul Dan Barbu, ce trebuie să facem când suntem diagnosticaţi cu Hallux Valgus - pe româneşte, monturi.

 

Cristina Timuș

Ediţia din 19 noiembrie este disponibilă pe TVR +.

Ţi s-a întâmplat să simţi o durere puternică în zona degetului mare de la picior, care te împiedică să mergi normal? Dacă deformarea a progresat rapid, iar dacă degetul mare de la picior îl încalecă pe următorul, ar trebui să mergi foarte repede la un consult de ortopedie: ai toate şansele să fii diagnosticat cu Hallux Valgus - pe româneşte, monturi.

Afecţiunea se întâlneşte frecvent bilateral când este de cauză necunoscută şi mai rar unilateral când este consecutive unui picior plat. Dintre factorii care predispun la apariţia monturilor sunt factori degenerativi, statici, supraponderabilitatea, obiceiuri vestimentare nesănătoase (încăalţăminte înaltă şi strâmtă) motiv pentru care este mult mai des întalnita la femei. Boala poate fi transmisă ereditar.

Tratament monturi:

Profilactic prin sport - gimnastică medicală. Conservator reprezentat de kinetofizioterapie, încălţăminte ortopedică sau cu dispozitive ortopedice pelote-pernite la nivelul primului spaţiu metatarsian ori al bursitei din gel sau burete care sunt adresate persoanelor care nu pot beneficia de tratament chirurgical.

Chirurgical: Este tratamentul de elecţie în toate stadiile afecţiunii, iar tehnica aleasă depinde de gradul clinic. Diferitele operaţii vizează părţile moi (gradul 1) sau structurile osoase (celelalte grade).

***

Aflaţi mai multe detalii despre această maladie în ediţia de marţi, 19 noiembrie, a emisiunii “Un Doctor pentru dumneavoastră”, ora 18:00, în care este invitat Prof.dr. Dan Barbu, medic primar ortopedie şi traumatologie, doctor în ştiinţe medicale. Emisiunea poate fi urmărită atât pe TVRi cât şi online pe TVR +.

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri