loader
Foto

„Castell de Ferro – satul românesc din Andalucia”, joi la „Lumea și noi”

Reportajul prezentat în ediția de joi, 3 martie, a emisiunii „Lumea și noi” spune povestea comunității de români din Castell de Ferro – de la ora 20:30, la TVR Internațional și online pe TVR +.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Fotografiile dintr-un satelit plasat în Cosmos vor identifica două construcții pe Terra: Marele Zid Chinezesc și întinderile albe pe care le formează serele de fructe și legume din sudul Spaniei.

(w882) Lumea și

Odată ce ieși din autostradă și te îndrepți spre țărmul litoralului spaniol, peisajul devine neverosimil: suprafețe nesfârșite de plastic alb iau locul plajelor.

Fructele și legumele pe care le găsim în supermarket în toată Europa sunt cultivate și culese, de cele mai multe ori, de români angajați în agricultură în Provincia Andalucia.

(w882) Lumea și

Reportajul spune povestea comunității de români din Castell de Ferro, un orășel pe malul Mediteranei, fostă cetate maură, loc de debarcare pentru pirați, dezvoltat în a doua parte a secolului trecut ca stațiune de litoral. Astăzi, Castell de Ferro are o treime dintre locuitori români și o economie prosperă datorită serelor.

Pornim povestea la o cafea în barul din centru, ținut de Cristi, român din județul Suceava, aflăm cât de grea e munca în sere de la familia Danciu din Bistrița și încheiem ziua cu paella pregătită de „chef” Gheorghiță, născut la Putna.

(w882) Lumea și

Realizator: Irina Luca

Director de imagine: Doru Iacovescu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, este difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, revedem o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, sedentarism ...

 

#tvri