loader
Foto

Casa de Producție TVR o aniversează pe Tamara Buciuceanu Botez

"Chirița în provincie" este spectacolul propus în această săptămână de Casa de Producție TVR, la ceas aniversar Tamara Buciuceanu Botez. O urmărim la TVR 2, TVR 3, TVR I și TVR Moldova pe una dintre cele mai iubite actrițe din România.

 

Casa de Producție TVR îi urează LA MULȚI ANI uneia dintre cele mai iubite actrițe din Romănia: Tamara Buciuceanu Botez! (n. 10 august 1929)

Tamara Buciuceanu-Botez se declară „adepta teatrului care într-o seară te face să râzi, în alta te face să plângi, dar întotdeauna să gândești.”

Interpretările Tamarei Buciuceanu-Botez sunt presărate cu fantezie, umor, satiră şi, cu siguranţă, cu mult entuziasm. Horaţiu Mălăele spunea că este „robustă ca o locomotivă germană, puternică şi violentă ca bomba de la Los Alamos, mieroasă ca pisicile desenelor animate, o imensă uzină plutitoare pe oceanul artelor atât de dramatice, o minune singulară, născută anume să ne uluiască.”

Tamara Buciuceanu-Botez pare să joace cu uşurinţă orice rol, să schimbe orice mască, să intre în pielea oricărui personaj, fără efort, fără trac: „trac nu am avut niciodată. Am fost întotdeauna foarte atentă şi concentrată şi asta mi-a dat o anume linişte.”

Într-un interviu acordat ziarului România Liberă în iulie 2008, actriţa mărturisea: „niciodată nu am refuzat niciun rol în care eram distribuită. Spunea profesorul meu, Nicolae Băltăţeanu: rolurile mici cer foarte multă atenţie şi dacă nu le faci ca o bijuterie treci neobservat. Şi iacătă că am fost observată! Ca să fii adevărat însă trebuie să fii foarte sincer şi foarte simplu.”

Pentru a spune LA MULȚI ANI, așa cum se cuvine, difuzăm spectacolul cu public „Chiriţa în provincie”, preluat de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iaşi, instituție care în decembrie va aniversa venerabila vârstă de 200 de ani.

Un alt motiv pentru care difuzăm acest spectacol în luna august este IN MEMORIAM VASILE ALECSANDRI

(n. 21 iulie S.N. 2 august 1821, undeva în ţinutul Bacăului, Moldova - d. 22 august S.N. 3 septembrie 1890, Mirceşti, judeţul Roman, România) - poet, dramaturg, folclorist, om politic, ministru, diplomat, membru fondator al Academiei Române, creator al teatrului românesc şi al literaturii dramatice în România, personalitate marcantă a Moldovei şi apoi a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea.

CHIRIŢA ÎN PROVINCIE de Vasile Alecsandri

Spectacol cu public preluat de la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Data premierei: 12.10.1982.

În distribuţie: Tamara Buciuceanu, Puiu Vasiliu, Dionisie Vitcu, Doina Deleanu, Liliana Margineanu, Sergiu Tudose, Valentin Ionescu, Ioan Chelaru.

Muzica: Alexandru Flechtenmacher

Scenografia: Laurentiu Dumitrascu

Regia TV: Eugen Todoran

Regia artistică: Alexandru Dabija

Program difuzare:

* TVR 2 luni 15.08, ora 19.00 și luni 21.08, ora 0.45

* TVR 3 duminică 21.08 ora 8.00

* TVR Internațional duminică 21.08, ora 18.20

* TVR Moldova sâmbătă 20.08, ora 17.00

****** În perioada Jocurilor Olimpice de la Rio 2016, programele pot suferi modificări.

Televiziunea Română, official broadcaster Rio 2016, asigură, în acest an, cea mai mare acoperire din istoria transmisiunilor de la Jocurile Olimpice. Peste 700 de ore de transmisii, difuzate 90% în direct, pe patru posturi tv – TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, precum şi online, pe TVR+, sunt o premieră pentru televiziunile din România.

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: DEMETER András István

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula (R)

Producător Victor Dochia

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri