loader
Foto

„Capcana mercenarilor” şi „Nemuritorii”, în weekend la TVR MOLDOVA

TVR MOLDOVA difuzează în 3 şi 4 decembrie, de la ora 22:00, două filme de acţiune pe fundal istoric sub regia lui Sergiu Nicolaescu.

 

Sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 22:00 - „Capcana mercenarilor”

Dramă. România 1981. Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Gheorghe Cozorici, Sergiu Nicolaescu, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Amza Pellea, Violeta Andrei.

În iarna anului 1918, ţăranii unui sat din Ardeal sunt acuzaţi pe nedrept că ar fi incendiat o fabrică şi un depozit de cherestea, aflate în proprietatea baronului von Görtz, ofiţer de carieră.

(w882) Capcana me

Acestă angajează un grup de mercenari care decid să împuşte câte un om din fiecare casă a satului. Doar un mic detaşament al armatei române, condus de maiorul Andrei, se încumeta să intervină. Urmează o luptă pe viaţă şi pe moarte între cele două tabere. Chiar dacă se baricadează în castelul baronului, mercenarii sunt decimaţi.

(w882) Capcana me

Dramatic şi plin de acţiune, cu scene de luptă, filmul recreează atmosfera socială şi istorică din perioada care a precedat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

(w882) capcana me

Filmul „Capcana mercenarilor” a fost nominalizat, în anul 1981, la Festivalul Internaţional de Film Mystfest, Riccione – Italia, la premiul pentru cel mai bun film.

Duminică, 4 decembrie, de la ora 22:00 - „Nemuritorii”

Aventuri. România 1974. Regia: Sergiu Nicolaescu. Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Gina Patrichi, Gheorghe Dinică.

(w882) Dinica

Treisprezece foşti camarazi de luptă din oastea lui Mihai Viteazul, răspândiţi prin Europa, se reîntâlnesc şi decid să se reîntoarcă în ţară pentru a-şi îndeplini jurământul faţă de Voievod - să îndeplinească visul Unirii. Acţiunea se desfăşoară în prima parte în anul 1611.

(w882) Nemuritori

Filmul conţine muzica formaţiei Phoenix. Sergiu Nicolaescu a câştigat Premiul ACIN pentru interpretare în anul 1974.

După zece ani de la uciderea lui Mihai Viteazul, un grup de viteji din fosta lui oaste încearcă să se îndrepte spre casă, având cu ei o ladă şi steagul celor trei ţări unite. Vitejii fac faţă diverselor obstacole ivite în cale, fiind râvnite fie de austrieci, fie de unguri sau de turci... - Mircea Alexandrescu - 1974, Cinema

(w882) nemuritori

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

15:30 Punctul critic

*Pălmânii noştri, minidepozite de deşeuri periculoase

Invitaţi:​ dr. Beatrice Mahler, medic pneumolog, Institutului „Marius Nasta”,

Bogdan Ţucmeanu, activist de mediu, Raul Pop, director de programe ECOTECA, Claudiu Pacearcă, fondator Asociaţia „Iar miroase”

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioţea, jurnalist TVR

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producători: Mihaela Căciuleanu, Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

17:00 Puternici, împreună

*Ce dam copilului, bani sau sendvici?

Invitaţi: Raluca Petrica, mama a patru copii, care ne povesteste despre alimentatia copiilor şi Cristi Mărgărit, nutriţionist

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, este difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, revedem o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, sedentarism ...

 

#tvri