loader
Foto

Atenţie la varice şi la hipertensiunea endocrină, la “Un doctor pentru dvs.”

În prima săptămână a lunii mai, de luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional, cei mai buni specialişti în medicină vin cu sfaturi de prevenţie şi tratament.

 

Între 4 şi 7 mai discutăm despre hipertensiunea endocrină, varice, afecţiunile colorectale şi transplantul medular, la “Un doctor pentru dumneavoastră”.

Luni, 4 mai

Irninis Miricioiu l-a avut ca invitat în platou pe conf. dr. Grigorie Daniel, şeful secției de Endocrinologie a Institutului C.I. Parhon şi preşedintele Societăţii  Române de Osteoporoză şi Boli Musculoscheletice, care a adus informaţii despre hipertensiunea endocrină.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 5 mai

Miruna Moraru vorbeşte despre varice cu dr. Ştefan Jianu, şeful departamentului de Chirurgie generală şi Flebologie, ProEstetica.

Această afecţiune neglijată ani de zile generează alte afecţiuni grave, cum ar fi ulcerul varicos sau tromboflebita. Dr. Ştefan Jianu, şeful departamentului de Chirurgie generală şi Flebologie, ProEstetica,  vorbeşte despre o metodă modernă şi minim-invazivă de tratament a varicelor - laserul endovenos.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 6 mai

Ana Maria Ghiur a avut pe agendă subiectul afecţiunilor colorectale şi discută despre chirurgia robotică cu col. dr. Florin Săvulescu, Şeful secţiei de Chirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" şi dr. Nicoleta Băjenaru, medic primar chirurgie generală la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila”.

De la introducerea primului sistem da Vinci în 1999 şi până în prezent, chirurgia robotică înregistrează progrese incontestabile la nivel mondial. Sistemul chirurgical da Vinci este o platformă robotică proiectată pentru operaţii chirurgicale, utilizând o abordare minim invazivă.  Care sunt avantajele celor  care beneficiază de  sistemul chirurgical robotic ne-au spus invitaţii ediţiei de miercuri.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 7 mai

Sorin Sîrbov a discutat despre transplantul medular în bolile de sânge cu dr. Alina Tănase, director medical la Institutul Clinic Fundeni, în contextul în care 9 mai este Ziua Transplantului în România.

Transplantul medular se foloseşte în afecţiunile maligne ale sângelui. Nu în toate cazurile de boli ale sângelui se impune transplantul medular. Depinde foarte mult de tipul bolii, iar stadiul acesteia şi factorii de risc sunt elemente cheie în reuşita unui transplant.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs., transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, doctorii Dana şi Ştefan Jianu   oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii  telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boala. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

2:00 Miturile comunismului

Producători: Raluca Rogojină, Roxana Tarhon

Editor coordonar emisie Luminița Iordănescu

(redifuzare)

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

 

#tvri