loader
Foto

Aşteptări europene de la Republica Moldova, la “Orizont european”

Luni, 15 decembrie, de la ora 20.30, la TVR Moldova, şi marţi, 16 decembrie, de la ora 15.00, la TVR Internaţional, la “Orizont european” s-a discutat despre drumul european al Republicii Moldova, după alegerile parlamentare.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Uniunea Europeană aşteaptă formarea rapidă a unui guvern atotcuprinzător şi responsabil în Republica Moldova, precum şi a unei opoziţii constructive la Chişinău.

UE este gata să-și continue cooperarea strânsă cu Republica Moldova pe drumul ei către o mai mare transparență, pentru statul de drept  și pentru o economie de piață mai puternică.

În prezent, liderii partidelor proeuropene negociază formarea unei  coaliţii pentru o nouă guvernare. Cum va arăta aceasta? Vor fi sau nu vor fi invitaţi şi comuniştii să participe la guvernare? Cine va fi noul premier?

La toate aceste întrebări răspundem în cadrul unei noi ediţii “Orizont european”, alături de invitaţii Mirunei Munteanu. În studio se află  Dan Petre, director general al Institutului Diplomatic Român, iar prin skype intră în direct dr. Viorel Cibotaru, directorul Institutului de Studii Politice din Republica Moldova, cercetător superior asociat al Centrului de la Geneva pentru Controlul Democratic asupra Forţelor Armate.

Moderator:Miruna Munteanu

Producător: Aura Iosif

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Weekend matinal

*Matinal (II)

Prezintă Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producători: Raluca Neagu şi Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

9:50 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri