loader
Foto

"Astă seară dansăm în familie", filmul potrivit pentru sâmbătă, la TVR1

Sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 21.00, la TVR1 s-a difuzat comedia lui Geo Saizescu din 1972, un film cu o distribuţie de zile mari.

 

Distribuţia filmului „Astă seară dansăm în familie” îi adună în jurul cuplului comic Temistocle-Alecu (Dem Rădulescu şi Sebastian Papaiani, maestrul în escrocherii sentimentale şi ucenicul său), pe actorii care şi-au dat măsura şarmului şi umorului în nenumărate apariţii: Vasilica Tastaman, Stela Popescu, Nineta Gusti, Draga Olteanu Matei, Violeta Andrei, Ioana Bulcă, Rodica Mandache, Ştefan Mihăilescu Brăila, Fory Etterle, Petrică Gheorghiu şi însuşi regizorul Geo Saizescu într-un rol episodic de tot hazul.

(w882) Astă sear

Temistocle şi Alecu, învăţăcel pe lângă „maestru”, colindă ţara cu trenul, seduc femeile singure, naive şi dornice de relaţii serioase, se logodesc cu ele pentru a le câştiga încrederea, le cer bani cu împrumut...şi dispar cu desăvârşire. Departe de a fi o dramă cu şi despre bietele femei duse de nas, filmul lui Saizescu e o comedie în toată regula. Femeile seduse şi abandonate sunt din toate categoriile – văduva îmbogăţită, soţia tânără a încornoratului credul, nevasta furioasă care şi-a prins soţul înşelând-o etc.

(w882) Astă sear

Situaţiile comice vin pe banda rulantă. Filmul lui Geo Saizescu este o aventură bufă, parodică si plină de voie bună despre doi Doni Juani profesionişti.

Cartea de vizită a regizorului Geo Saizescu este, în plus, o garanţie a bunei-dispoziţii aduse de această comedie.

Din filmografia lui Geo Saizescu: Doi vecini, Balul de sâmbătă seara, Dragoste la zero grade, Un surâs în plină vară, Păcală, Secretul lui Nemesis, Secretul lui Bachus, Eu, tu şi Ovidiu şi Grăbeşte-te încet!

Geo Saizescu este un cineast unic și recunoscut pentru consecvenţa cu care s-a consacrat comediei. Regizorul Saizescu a publicat și cărți - „Jurnalul unui bătrân lup de cinema" şi „Păcală se întoarce şi.. rămâne". A primit numeroase premii, între care Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj.

Romancierul, dramaturgul şi scenaristul Ion Băieşu semnează aici, alături de regizorul Geo Saizescu, scenariul comediei din 1972.

(w882) Astă sear

***

Mai multe informații despre filmele de la TVR puteți afla aici.

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri