loader
Foto

Articolul VII: Copiii români din Italia mai vorbesc limba maternă?

Miercuri, 24 mai, de la ora 21.30, o nouă ediţie „Articolul VII”, la TVRi. Tema abordată - identitatea lingvistică şi culturală a copiilor care trăiesc în afara graniţelor României.

 

ANTONIO MOMOC
Articolul VII

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Din cei 157.153 de copii români care învaţă în şcolile din Italia, doar puţin peste 4.000 frecventează cursurile de Limbă, cultură şi civilizaţie românească.

Fenomenul este îngrijorător la scară globală, pentru că cei mici se integrează uşor, dar sunt şi cei mai vulnerabili la asimilare.

(w882) Italia Rom

Cum îşi vor păstra identitatea lingvistică şi culturală copiii care trăiesc în afara graniţelor este o preocupare prioritară a statului român.

La Articolul VII, în ediţia de miercuri, 24 mai, Ministrul Românilor de Pretutindeni - Andreea Păstîrnac și Ministrul Educației - Pavel Năstase prezintă planul unui sistem integrat de educaţie în limba română.

În mai, LIMBA ROMÂNĂ E MAI APROAPE DE CASĂ! la Articolul VII.

***

Moderator: Antonio Momoc

Producător: Raluca Tudor

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

23:00 Reţeaua de idoli

* Invitat Marian Drăgulescu

Producător Irina Păcurariu

(redifuzare)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri