loader
Foto

Angajați români, investiții substanțiale, produse pentru tot globul

Alexandru Lăpuşan, partener fondator - director general ZITEC, Răzvan Urdea, director general ROLEM Codlea, Ionel Marian Ciucioi, preşedinte CA - director general VRANCART Adjud, sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, la TVRi, la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia s-a difuzat în premieră pe 11 mai şi este disponibilă online pe TVR+.

ZITEC este una dintre companiile autohtone specializată în dezvoltarea aplicaţiilor online complexe și a serviciilor de online marketing. Anul trecut, societatea bucureşteană a realizat o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro, aproape dublă faţă de  2013. Totul a fost posibil datorită celor 100 de specialişti software. Să reuşeşti astfel de performanţă într-o piață unde concurenţa este acerbă te transformă într-un model. Aproximativ 40% din venituri provin din proiecte externe, concepute pentru parteneri din Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveţia, Italia, Olanda.

ROLEM scrie istorie în materie de piese ornamentale pentru BMW, Audi, Mercedes şi Porsche, de peste 20 de ani. Societatea a fost înfiinţată în toamna lui 1994, de concernul Daimler, iar în prezent face parte din grupul NBHX. Astăzi, firma înseamnă aproximativ 1.300 de oameni şi investiţii de peste 100 de milioane de euro. Preocuparea pentru inovaţie și pentru execuţia aproape de perfecţiune a plasat producătorul pe o poziţie de top în lumea întreagă. În 2013, compania a mai deschis o fabrică în localitatea Cristian, în acelaşi loc aflându-se în construcţie, în prezent, o altă hală de producţie.

VRANCART are peste 35 de ani vechime în domeniul fabricării hârtiei pentru carton ondulat, carton şi ambalaje din carton ondulat şi hârtii igienico-sanitare. Articolele sunt obţinute din deşeuri refolosibile şi sunt biodegradabile. Echipa din Vrancea înseamnă aproximativ 900 de angajaţi. Prin intermediul propriilor centrelor deschise în marile oraşe din ţară sunt reciclate aproximativ 30% din totalul de maculatură colectat la nivel naţional. Produsele obținute sunt destinate atât pentru consum intern, cât şi exportului. Peste 20 de milioane de euro au fost investiţi din surse proprii, credite bancare, dar şi fonduri nerambursabile.

Emisiunea “Investiţi în România!-Afaceri de succes” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR MOLDOVA.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

10:50 Smart Diaspora

11:00 Un doctor pentru dumneavoastră (R)

* Cataracta, principala cauză de pierdere a vederii

Invitat: dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog, supraspecializare în chirurgia refractivă și a cataractei

În general, cataracta afectează persoanele după vârsta de 60 de ani, dar există şi tipuri rare care apar mai devreme sau la naștere. Vorbim despre prima cauză tratabilă de orbire din lume. Această afecţiune se poate opera în orice stadiu însă, se recomandă o chirurgie timpurie.

* Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Invitat: acad. Maya Simionescu, director Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu al Academiei Române, preşedinte Societatea Română de Biologie Celulară

Acad. Maya Simionescu, ex-profesor la universităţi din SUA și Canada, cercetătoarea care a obținut multe premii, distincţii și s-a remarcat în cercetarea biomedicală la nivel internațional, vorbește despre progresele spectaculoase care pot ajuta omenirea să trăiască mai bine în viitor.

* Tratarea gonartrozei şi leziunilor genunchiului

Invitat: dr. Dragoş Popescu, medic primar chirurgie ortopedică, Spania

Dr. Dragoş Popescu, ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică şi protetica genunchiului, s-a specializat în Chirurgie Ortopedică şi Traumatologie în cadrul centrului universitar “Hospital Clínic de Barcelona”, unde şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 21 ani. Din 2014, tratează pacienţi şi în România. Are o vastă experienţă în transplanturile şi implanturile artificiale de menisc, precum şi în protezarea robotică a genunchiului.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuţa

(Reluare)
 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți, în direct, la TVR Internațional, o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 

#tvri