loader
Foto

Andreea Topor: Halatul alb, IA şi stetoscopul

Câştigătoarea locului II la concursul “Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!” are 24 de ani şi este studentă la medicină generală, în anul V, la Universitatea „Carol Davila” din Bucureşti.

 

Andreea Teodora Topor s-a născut la Constanţa şi prima dată a îmbrăcat o IE la grădiniţă, cu ocazia unei serbări. “Am purtat-o ca rochie pentru că era mare, iar eu eram mică. Era IA mamei mele pe care am primit-o când eram copil de la o familie din Borod, jud. Bihor. O mai port din când în când, este un model simplu, dar de efect”, îşi aminteşte ea.

Tânăra spune că abia aşteaptă să primească IA de la IIANA (foto), sponsorul concursului, pentru că o va purta în drum spre spital, unde îşi face stagiul.

(w882) ia de la I

Andreea îşi arată dragostea pentru cămaşa tradiţională românească oriunde s-ar afla. Anul trecut, de exemplu, a îmbrăcat o IE primită cadou de la bunică, de majorat, la nunta unor prieteni francezi şi a stârnit admiraţia invitaţilor.

“Lucrurile nu se opresc însă aici, IA apare în momentele importante din viața mea, dar și zi de zi”, mărturiseşte tânăra, explicând că alege modelele şi cusăturile cu sufletul.  Mai degrabă le recunoaşte estetic decât după simbol. Iar asta se întâmplă pentru că ea adoră piesele complexe cu mii şi mii de detalii în care să te pierzi până când nu mai știi dacă este un model de ie sau o lume întreagă.

Iată fotografia şi povestea cu care Andreea Topor a câştigat o IE la concursul “Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!”, derulat de TVR Internaţional,  împreună cu IIANA între 6-24 iunie.

(w882) Andreea Te

Din multele momente în care am purtat IA, în această fotografie a fost imortalizată o minune a iei: o îmbrăţişare plină de prietenie şi dragoste sinceră între două fete care cu o săptămână în urmă nu se cunoşteau. De aceea iubesc IA românească. Locuiesc în RomânIA. În toate călătoriile am fost şi voi fi însoţită de IE.

“Mulţumesc încă o dată, organizatorilor acestui concurs frumos (TVR Internaţional şi IIANA), care mi-a dat ocazIA să redescopăr cât de departe poate fi dusă IA şi cât de buni şi puternici pot fi oamenii împreună”, ne-a transmis Andreea.

  • TVR Internaţional prezintă pe site-ul tvri.tvr.ro cele trei câştigătoare ale concursului “Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!”, cu intenţia de a vă arăta că românii frumoşi sunt printre noi și trebuie doar descoperiți.
  • Câştigătoarea locului I este Andreea Roşu, o studentă de 21 de ani. Citiţi AICI profilul ei.

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00, revedeți o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”.

 

#tvri