loader
Foto

Andreea Roşu: Privilegiul de-a descoperi IA într-un sat moldovenesc de munte

Câştigătoarea locului I la concursul “Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!” are 21 de ani şi este studentă la Psihologie, Universitatea Transilvania din Braşov.

 

Andreea Roşu a strâns cele mai multe like-uri (859) la fotografia înscrisă în concursul derulat de TVR Internaţional între 6-24 iunie şi primește o ie de la sponsorul competiţiei IIANA.

Pasionată de portul tradiţional românesc încă din copilărie, Andreea spune că prima dată a purtat o ie la 5 ani, la grădiniţă. Îşi aminteşte foarte clar momentul: era serbarea dedicată Zilei de 1 Decembrie, era cam ger şi avea de spus o poezie în faţa oficialităţilor din satul în care a copilărit. Tremura de frig şi de emoţie, purta o bundiţă peste ie, şi era toata îmbujorată. Totuşi, se simţea încrezătoare şi importantă cu ia pe ea. De atunci, a tot purtat şi promovat ia românească, graţie educaţiei primite într-un sat moldovenesc de munte, unde a locuit până la 15 ani.

Copil în suflet

Andreea Roşu se declară pasionată de ştiinţele educaţiei şi îşi doreşte să lucreze în învăţământ, mizând de principiul enunţat de Nicolae Iorga - „fiecare copil pe care îl instruim este un Om dăruit societății”.

“Eu iubesc oamenii, dar pe cei mai mici dintre noi îi ador. Iubesc să fiu în preajma copiilor, dar, mai cu seamă, să îi pot ajuta să descopere pas cu pas lumea în care trăiesc”, mărturiseşte tânăra, spunând despre sine că are “21 de ani în acte şi 10 în suflet”.

Pe lângă munca cu copiii, Andreea adoră să scrie versuri şi este pasionată de teatru, fotografie, călătorii şi pictură.

IA din Bucovina, pe primul loc

Am întrebat-o pe Andreea ce modele şi cusături preferă pe o ie şi în top a pus motivele florale pentru că iubeşte natura în toată măreţia ei. A adăugat pe listă motivele cosmice şi tematica geometrică.

“Ca zonă de proveniență, cel mai mult îmi plac iile din Bucovina pentru bogăția cusăturii și a cromaticii, urmate de cele din Maramureș pentru simplitatea pe care o presupun, apoi cele din Oltenia”, a explicat Andreea, care, la deschiderea anului universitar 2013-2014, a purtat o ie, promovând portul tradiţional românesc în rândul bobocilor.

Iată fotografia şi povestea cu care Andreea Roşu a câştigat o ie la concursul “Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!”, derulat de TVR Internaţional şi IIANA între 6-24 iunie.

(w882) Locul 1 An

Iubesc IA pentru că văd gravat încă printre motive, sufletul strămoșilor mei, care au purtat-o cu atâta demnitate la joc, la câmp, la Biserică. Iubesc IA pentru că este pură; pentru că este atât de veche și totuși atât de proaspătă; pentru că este poveste și poveștile nu mor niciodată... Te iubesc, RomânIE-n care-acum trăiesc!

  • TVR Internaţional prezintă pe site-ul tvri.tvr.ro cele trei câştigătoare ale concursului “Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!”, cu intenţia de a vă arăta că românii frumoşi sunt printre noi și trebuie doar descoperiți.
  • Câştigătoarea locului II este Andreea Teodora Topor, o studentă la Medicină, în vârstă de 24 de ani. Citiţi AICI profilul ei.

10:45 Vedeta familiei

Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Toti cei 32 de campioni au dovedit ca sunt cei mai buni si ca merita trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionisti.

Acum este momentul sa castige inimile oamenilor obisnuiti(medici, profesori, manageri, ingineri, studenti, asistentietc..)

Cei care vor decide cine merita marele premiu si titlul“Campionul publicului” sunt 12 jurati, oameni obisnuiti, care nu au specializare in domeniul muzical.

Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri