loader
Foto

Alimentaţia, stilul de viaţă şi patologia sugarului, la „Un doctor pentru dvs.”

Începutul de toamnă se anunţă a fi o vară prelungită. De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional, aflaţi ce importanţă au vitaminele şi mineralele pentru organism, dar şi ce presupune conceperea unui copil după 35 de ani.

 

În această săptămână, vorbim despre plantele care contribuie la un stil de viaţă sănătos şi aducem în discuţie o temă interesantă pentru mame - patologia sugarului şi a copilului mic.

Luni, 31 August

Irninis Miriciou stă de vorbă cu dr. Daniela Raiciu, doctor în ştiinţe farmaceutice şi vicepreşedinte al Societăţii Române a Chimiştilor Cosmetologi, despre importanţa plantelor pentru o viaţă sănătoasă.

Oxigenul, vitaminele şi mineralele sunt resursele vieţii umane, cu care putem trăi sănătos. Ne folosim de toate proprietăţile plantelor atât în alimentaţie, cât şi în tratamentele diverselor afecţiuni.

Ediția este disponibilă pe TVR+

Marţi, 1 septembrie

Miruna Moraru vă dă întâlnire cu prof. univ. dr. Ioanel Sinescu - medic primar urolog, dr. în ştiinţe medicale, şeful Clinicii de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni.

Pentru a avea un corp sănătos, trebuie să ne menţinem cantitatea de apă potrivită în ţesuturi. Rolul cel mai important în acest proces îl are rinichiul care elimină toxinele şi echilibrează excesul sau insuficienţa de apă. Natura ne-a investit cu doi rinichi, lipsa unuia din ei poate duce chiar la moarte.

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 2 septembrie

Ana Maria Ghiur are o temă interesantă pentru mame - patologia sugarului şi a copilului mic. Învitată în aceată ediţie este dr. Mihaela Bălgrădean, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie”, cu supraspecializarea nefrologie pediatrică.

În pediatrie există o regulă: cu cât mai mic este copilul, cu atât mai mult trebuie să fim atenţi la creşterea temperaturii lui. Nou-născuţii şi copiii sugari au capacităţi scăzute de apărare la mărirea temperaturii corporale şi, prin urmare, apariţia febrei la aceştia poate fi semnul unei boli mai grave.

Mai multe detalii despre acest subiect, aflaţi miercuri, de la ora 19:00, la TVR Internaţional.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 3 septembrie

Sorin Sîrbov stă de vorbă cu dr. Elena Gabriela Voiculescu, medic primar obstetrică -ginecologie despre conceperea unui copil după 35 de ani.

Un studiu recent realizat de americani arată că vârsta medie de concepţie a unui copil, mai ales în familiile cu studii superioare, condensate la oraş, a crescut la peste 35 de ani.

O statistică îngrijorătoare pentru că are implicaţii majore asupra societăţii: familie, forţă de muncă, sănătatea populaţiei - în ansamblu, viitorul speciei umane.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs., transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Pro esteti Pentru telespectatorii care doresc informaţii din domeniul chirurgiei plastice şi estetice, doctorii Dana şi Ştefan Jianu   oferă răspunsuri  pe adresa:  office@proestetica.ro.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii  telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Floraria T Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boala. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri