loader
Foto

Galerie foto

Alimentaţia corectă şi beneficiile plantelor, în atenţia “Un doctor pentru dvs.”

În săptămâna 12-15 octombrie, la TVR Internaţional discutăm despre durerile de spate şi de dinţi, dar şi despre relaţia dintre mâncare şi fericire. De luni până joi, de la ora 19.00.

 

Luni, 12 octombrie

Irninis Miricioiu află răspunsul la întrebarea “de ce ne doare spatele” de la Dr. Ştefan Tiron, medic primar ortopedie – traumatologie. Statisticile arată că 9 din 10 persoane suferă de dureri de spate într-un anumit moment al vieţii lor. În cea mai mare parte, aceste dureri apar ca urmare a tulburărilor de postură. Mersul, poziţia la birou, în timp ce mâncăm sau stăm de vorbă, toate acestea influenţează sănătatea coloanei şi echilibrul întregului corp.

Mai multe informaţii aflaţi luni, la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 13 octombrie

Miruna Moraru l-a avut invitat pe Dr. Virgiliu Stroescu, medic primar endocrinolog, iar subiectul ediţiei a fost alimentaţia, izvor de fericire .

Se zice că fericirea trece prin stomac. Fiecare om încearcă să mănânce ceea ce-i place. Însă, nu tot ce mâncăm ne face şi fericiţi, chiar dacă ne place. Mâncarea nepotrivită, nesănătoasă, ajunge să ne facă nefericiţi.S-a descoperit că anumite alimente au în compoziţia lor substanţe care influenţează stările de bine, ameliorează durerea.  Altele, prin acţiunea asupra creierului uman, pot provoca chiar depresie.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 14 octombrie

Ana Maria Ghiur a stat de vorbă cu inginerul şi chimistul Ştefan Manea, director general HOFIGAL, despre plante şi sănătate.

În anotimpul rece, organismul uman este supus agresiunii variaţiilor de temperatură şi microbilor care determină, în principal, infecţii la nivelul aparatului respirator şi digestiv. Plantele,  sub formă de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, ne pot ajuta în lupta cu agenţii patogeni cauzatori de boală, ne pot creşte imunitatea organismului şi rezistenţa faţă de factorii externi nocivi.

Mai multe informaţii despre acest subiect - miercuri, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 15 octombrie

Sorin Sîrbov discută cu Dr. Irina Trosca, medic stomatolog, competență în implantologie orală, despre sănătatea dinţilor.

Soluţii noi la probleme vechi! Deşi mulţi oameni înţeleg necesitatea periajului dentar, nu fac această activitate în mod regulat. Cea mai mică schimbare în rutina zilnică face o mare diferenţă pe termen lung. Nu numai că salvează dinţii, ci întregul organism.

Mai multe informaţii, joi, de la ora 19.00, la TVR Internaţional.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Jurnalişti tv: Cristina Anton, Delia Logofătu

Producători tv: Cristina Timuş, Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: office@liviadent.ro

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook.

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.

(w100) Mirador

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!


18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

18:45 Europa Azi

Realizator Vitalie Enache

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri