loader
Foto

Adâncirea crizei din Republica Moldova, discutată la “Orizont European”

Miercuri, 7 octombrie, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA, Miruna Munteanu a luat pulsul actualităţii de peste Prut, alături de invitaţii săi.

 

Miruna Munteanu
Orizont European

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Republica Moldova se găsește într-o criză profundă și fără precedent – economică, socială și morală. Ţara este lipsită, în acest moment, de orice acord cu Fondul Monetar Internaţional sau Uniunea Europeană.  Ce soluţii se pot găsi pentru a ieşi din această situaţie? Răspunsurile le aflaţi miercuri seara, la TVR MOLDOVA.

Un alt subiect pe agenda ediţiei este schimbarea procedurii de alegere a şefului statului. Autorităţile de la Chişinău vor organiza, în această toamnă, un nou referendum pentru schimbarea procedurii de alegere a preşedintelui.

Potrivit Constituţiei, la ora actuală preşedintele Republicii Moldova este ales cu votul a trei cincimi din numărul deputaţilor. Dacă un candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi, se organizează al doilea tur de scrutin.

Curtea Constituţională din Republica Moldova a avizat iniţiativa de revizuire a articolului 78 din Constituţie, cu privire la alegerea preşedintelui ţării. Conform legislației în vigoare, un referendum privind schimbarea procedurii de alegere a șefului statului poate fi organizat cel târziu cu șase luni înainte de expirarea mandatului actualului președinte. Mandatul actualului șef al statului, Nicolae Timofti, expiră pe 16 martie 2016.

Invitaţii ediţiei sunt Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române şi Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova.

Ediţia se transmite şi pe TVR Internaţional, joi 8 octombrie, la ora 10.00.

**

TVR Moldova este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri