loader
Foto

”A doua Românie”: Realizări românești dincolo de granițe

Echipa emisiunii „A doua Românie” v-a adus în atenție artiști valoroși, ale căror talente sunt apreciate peste tot în lume. Ați putut revedea ediția joi, 21 ianuarie, de la ora 21, la TVR Internațional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Emisiunea „A doua Românie” continuă cu o nouă ediție în care Corina Dobre și invitații săi, ale căror realizări depășesc granițe și sunt recunoscute în toată lumea, încearcă să reducă distanțe, să dărâme bariere de orice natură pentru a fi împreună cu românii de pretutindeni.

„El gringo jovial” este cel mai recent proiect al muzicianului AG Weinberger, care aniversează 35 de ani de activitate. A  fost nominalizat la 7 categorii la Premiile Grammy, apreciat de numeroase publicații de specialitate din toata lumea, de muzicieni legendari, precum BB King și de șefi de stat, precum fostul președinte american Bill Clinton.

(w882)

Celebrul chitarist vorbește despre exilul cultural in SUA, relația cu Romania și statutul său de triplu minoritar.

(w882)

După o lungă perioadă de așteptare, muzicieni romani valoroși, recunoscuți peste hotare, au revenit în România, pentru a se întâlni cu publicul din țara lor de origine. O nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică, a propus flautistul Matei Ioachimescu și partenerii săi de scenă, care au susținut un turneu în România.

(w882)

Despre teatru și literatură povestește scriitoarea Cătălina Florina Florescu, stabilită de peste 20 de ani în SUA, unde predă literatură și cursuri de cinematografie la Pace University, New York și care a lansat, în acest an două piese de teatru online, adaptate restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, în care a colaborat cu artiști români.

***

ModeratorCorina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Producător: Liliana Văduva

*

Reluarea ediției difuzate pe 8 octombrie 2020

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri