loader
Foto

Galerie foto

A doua Românie: valori culturale și creatori ai acestora

Joi, la TVR Internațional, de la ora 21:00, Corina Dobre v-a invitat la o nouă întâlnire cu și despre cei care construiesc, zi de zi, „A doua Românie”, o Românie care nu ține cont de granițe, ci de valori și principii comune.

 

CORINA DOBRE
A doua emigrare

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

La 30 octombrie se împlinesc 5 ani de la incendiul din clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia și-au pierdut viața 65 de oameni și mulți alții au avut și au în continuare de suferit, fie că este vorba despre răni fizice sau sufletești.

În timp ce justiția română caută încă vinovații, filmul documentar inspirat de această tragedie este propunerea României la premiile OSCAR 2021, fiind pentru prima oară când țara noastră propune un documentar în competiția pentru premiile Academiei Americane de Film. Regizorul filmului ”colectiv”, Alexander Nanau a acceptat să povestească despre motivațiile sale și despre realizarea filmului.

(w882)

Timp de 120 de zile, bibliofilii români de toate vârstele și din toate colțurile lumii vor avea acces gratuit la peste 2000 de cărți digitale, din diferite domenii de interes. Campania ”Diaspora citește românește” a fost lansată recent de Ministerul Culturii. Amănunte despre modul în care se desfășoară această campanie oferă dl. Mihai Firică, secretar de stat în Ministerul Culturii.

(w882)

De la antipozi este semnalată o nouă apariție editorială dedicată cititorilor din afara României, în special celor din Statele Unite ale Americii și Australia. ”Poezia românească de la origini și până în prezent”, se intitulează volumul publicat recent de Academia Româno-Australiană  pentru cultură, al cărei președinte este profesorul, traducătorul și poetul Daniel Ionița din Sydney.

Școala Arthis din Belgia, care  a fost una dintre primele școli create în diaspora pentru păstrarea limbii române și  identității culturale românești, împlinește 20 de ani de la înființare. Despre motivațiile de atunci și de acum vorbesc fondatorii Școlii și ai „Casei de Cultura belgo-române ARTHIS” de la Bruxelles, Carmen și Liviu Hopârtean.

Telejurnalul TVR Moldova, principala emisiune informativă a postului românesc de la Chișinău împlinește 6 ani. Le spunem “La mulți ani!” colegilor noștri și le mulțumim pentru că au făcut din Telejurnalul Moldova un model de imparțialitate, exactitate și rapiditate.

(w882)

Ștefan Minovici este unul dintre liderii comunității românești din SUA, inițiatorul și producătorul „Festivalului Ziua României pe Broadway”. Urmaș al celebrei familii Minovici, el este, de asemenea, președintele Consiliului de afaceri Româno-American și un susținător activ al intereselor României în SUA. Emisiunea cuprinde un interviu realizat de Sandrino Gavriloaia, la superbul Muzeu de Artă Populară Nicolae Minovici din București.

17:00 Interviu cu Şerban Foarţă

Prezintă Călin Andrei Mihăilescu

Realizat de Universitatea de Vest din Timişoara

(redifuzare)

17:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri