loader
Foto

Ora Regelui: Regele Mihai şi susţinerea integrării României în NATO

În martie 1997, Regele Mihai a susţinut şapte vizite oficiale pentru sustinerea integrării ţării în NATO. Cum a apărut Regatul României pe harta politică a lumii şi alte subiecte despre monarhia din România - la „Ora Regelui” din 25.03, ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ediţia din 25 martie a emisiunii Ora Regelui, telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc programele TVR online, pe TVR+, au aflat despre cum a apărut Regatul României pe harta politică a lumii, despre vizitele oficiale ale Regelui Mihai pentru susţinerea integrarii ţării în NATO, dar şi despre programul „Fondul Special pentru Copii” al Fundatiei Principesa Margareta a României, program care a dovedit că poate schimba viaţa unor familii. Emisiunea Ora Regelui poate fi văzută, ca de obicei, de la ora 15.00.

26 martie 1881 - Deşi România îşi cucerise independenţa pe câmpul de luptă, cu enorme sacrificii materiale şi umane, Puterile europene nu se grăbeau să o trateze ca partener egal în complexul relaţiilor internaţionale. Izolarea în care s-a aflat ţara la Congresul de la Berlin (1878), atitudinea, adeseori ostilă, a cercurilor politice şi diplomatice europene, recunoaşterea condiţionată a statului român independent, au dovedit, o dată în plus, necesitatea consolidării poziţiei statului român. Povestea despre cum a apărut pe harta politică a lumii Regatul României ne este prezentată de Bogdan Şerban Iancu, la ediţia din  25 martie a emisiunii Ora Regelui.

(w882)

Un alt subiect pe care echipa emisiunii l-a pregătit pentru sâmbătă este cel referitor la vizitele oficiale ale Regelui Mihai pentru susţinerea integrării României în NATO în 1997. În luna martie a anului menţionat, în urma convorbirilor purtate cu Instituţia Preşedintelui României şi cu Guvernul, Majestatea Sa Regele a acceptat să întreprindă şapte vizite oficiale pentru sustinerea integrării ţării în NATO. Prima vizită a început pe 21 martie 1997, exact acum 20 de ani.

Programul „Fondul Special pentru Copii” al Fundaţiei Principesa Margareta a României a dovedit că poate schimba viaţa unor familii. Echipa Ora Regelui nu ratează ocazia de a oferi telespectatorilor TVR amănunte şi imagini pe acest subiect.

Cercetarea a fost tema de anul acesta a Zilei Bolilor Rare. Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a acordat Înaltul Patronaj Alianţei Naţionale pentru Boli Rare din România. Organizația a împlinit zece ani de existenţă. Prietenii Orei Regelui pot urmări imagini de la eveniment sâmbătă după-amiază.

(w882)

(w882)

La Ora Regelui, telespectatorii află informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR Moldova pe 25 martie, de la ora 15.00, iar la TVR Internaţional tot sâmbătă, de la 17.00.

Producător Lidia Voicu

Realizator Ruxandra Ţuchel

Prezintă: Bogdan Şerban Iancu

Redactori: Lorelei Mihală şi Cristina Rădulescu

Foto: familiaregala.ro

 

*** Despre Ora Regelui:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

21:00 Vineri seara în direct

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

22:00 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri